Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” η κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών.

Σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Πέλλας αποτελεί η δέσμευση του Αναπληρωτή Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα για ένταξη του έργου κατασκευής του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού άνω των 12 εκ. και όπως ενημέρωσε ο κ. Πέτσας το Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύση Σταμενίτη και το Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο, η απόφαση του Υπουργείου είναι να ενταχθεί στο «Αντώνης Τρίτσης» στις αρχές του 2022.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2021 στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Πέτσα, του κ. Σταμενίτη και του κ. Στάμκου συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν το εν λόγω έργο, το οποίο αποτελεί μια διεκδίκηση και πρόταση του Δήμου Πέλλας που δρομολογείται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Η δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Πέτσα για ένταξη στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του έργου κατασκευής του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη καθώς δρομολογεί ένα αίτημα του Δήμου, της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα για χρηματοδότηση του έργου μας ικανοποιεί όλους και σύντομα αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι προβλέπεται η κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου, που θα στεγάσει το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο, και θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα».