Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για θέματα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Πέλλας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά είχε τη Δευτέρα 01 Νοεμβρίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, θέτοντας εκ νέου τα ζητήματα που αφορούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Πέλλας.

Ειδικότερα στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της αναβάθμισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε επίπεδο τεχνικού και υλικού εξοπλισμού. Αναφορικά με το ζήτημα αυτό ο Βουλευτής κατέθεσε το αίτημα της ενίσχυσης ώστε η ΔΙ.Π.Υ.Ν Πέλλας (Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών) να αποκτήσει ίση δυναμική με αυτές των όμορων Νομών.

Επαναλαμβάνοντας όσα είχε θέσει και στον προκάτοχο του κου Τουρνά, ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι ο Νομός Πέλλας διαθέτει περιοχές ιδιαίτερου φυσικού πλούτου (δασικές εκτάσεις, υδροβιότοποι), ενώ αναφέρθηκε και στην έντονη τουριστική δραστηριότητα, με την προσέλευση χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο αλλά και την ύπαρξη πλήθους Ξενοδοχειακών Μονάδων. Επίσης, τόνισε ότι η περιοχή εμφανίζει τη μεγαλύτερη μεταποιητική δραστηριότητα αγροτικών προϊόντων, με παρουσία μεγάλων μεταποιητικών μονάδων αλλά και πλήθους βιομηχανικών επιχειρήσεων. Κατά συνέπεια οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις του Νομού Πέλλας επεμβαίνουν σε μια σειρά αγροτοδασικών και αστικών συμβάντων, σε πεδινές καθώς και σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενίσχυση τους.

Επιπροσθέτως ο Βουλευτής έθιξε και το ζήτημα της δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού στην Άρνισσα, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στα περιστατικά της γύρω περιοχής, τόσο για την αντιμετώπιση όσο βέβαια και για την πρόληψη. Παράλληλα, μια τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αποσυμφορηθεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός της Έδεσσας.