Οδικός άξονας και χρηματοδοτήσεις Δήμων στη συνάντηση με Υπ. Υποδομών & Μεταφορών

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή συνάντησε την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με σκοπό την εξέταση των ζητημάτων που αφορούν το Νομό Πέλλας.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Υπουργό ότι τα αιτήματα που είχε ο ίδιος καταθέσει, σεσ υνεργασία με τους Δήμους τον περασμένο Σεπτέμβριο για χρηματοδοτήσεις των Δήμων Πέλλας και Αλμωπίας του Νομού Πέλλας έχουν εγκριθεί. Συγκεκριμένα, για το Δήμο Πέλλας εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 385.000 ευρώ ενώ για το Δήμο Αλμωπίας ύψους 300.000 ευρώ. Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός το Βουλευτή, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να εκταμιευτούν τα χρήματα οι Δήμοι θα πρέπει να καταθέσουν τα τεχνικά δελτία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για την απόφαση του να υλοποιηθεί το έργο του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα είτε μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ. Με την απόφαση αυτή, όπως σημείωσε ο κ. Σταμενίτης, ξεμπλοκάρει και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Νομού Πέλλας και για τους πολίτες της.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων, αναφορικά με το οποίο ο Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να αποκλειστεί κάθε περιθώριο να χαθεί χρόνος. Ο Υπουργός από την πλευρά του απάντησε ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αισιοδοξεί ότι δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα. Άλλωστε υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο έχει χαρακτηρίσει την κατασκευή του οδικού δικτύου ως έργο εθνικής σημασίας, εντάσσοντάς το στο άρθρο 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων.