Συνάντηση Σταμενίτη – Πέτσα για τις επόμενες εντάξεις έργων στο “Αντώνης Τρίτσης”

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα είχε χθες, 31 Μαρτίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, με κεντρικό θέμα τα έργα των Δήμων του Νομού Πέλλας. Ειδικότερα, μεταξύ του Βουλευτή Πέλλας και του Αναπληρωτή Υπουργού συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τις επόμενες εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί ή έχουν αξιολογηθεί θετικά και αναμένεται να ανακοινωθούν.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Σταμενίτης, στις επόμενες επιτροπές αξιολόγησης (Απριλίου – Μαϊου) αναμένεται να συμπεριληφθούν: α. Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και έργα αγροτικής οδοποιίας για το Δήμο Πέλλας, β. Οι μελέτες για εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης οικισμών του Δήμου Αλμωπίας καθώς και έργα αγροτικής οδοποιίας, και γ. Οι προτάσεις για ευφυή συστήματα και διαχείριση ενέργειας για το Δήμο Έδεσσας. Σημειώνεται ότι για τις παραπάνω προτάσεις ο Βουλευτής, σε συνεργασία με τους Δημάρχους, έχει επισκεφθεί παλαιότερα τον Αν. Υπουργό, διεκδικώντας την ένταξη τους.

Ο κ. Σταμενίτης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον που δείχνει για τα θέματα της Πέλλας, επανέλαβε την τεράστια σημασία που έχει για τον Νομό η υλοποίηση τέτοιων έργων και ζήτησε την έγκριση όσο το δυνατόν περισσότερων προτάσεων των τεσσάρων Δήμων (Έδεσσας, Πέλλας, Αλμωπίας και Σκύδρας). Πρόκειται για έργα, που σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα υποδομών τα οποία έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, θα αλλάξουν συνολικά την εικόνα της περιοχής και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Επίσης, ο κ. Σταμενίτης έθεσε εκ νέου και δύο ζητήματα για τα οποία στο παρελθόν έχει επισκεφθεί τον Αναπ. Υπουργό και πρόκειται:

  1. Τη χρηματοδότηση της κατασκευής ελαστικού τάπητα (ταρταν)και παροχή εξοπλισμού στο Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας (εκτιμώμενος προϋπολογισμός 750.000 ευρώ), το οποίο είχε καταθέσει σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπάτση και τον Αντιδημάρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κετικίδη σε παλαιότερη συνάντηση και συγκεκριμένα στις 09 Δεκεμβρίου 2021.
  2. Τη συμπληρωματική χρηματοδότηση για το Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας από το ΠΔΕ, με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών.