Να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας.

Να σταματήσει η τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του Δήμου Έδεσσας και του Δήμου Αλμωπίας, οι οποίοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις με την Κτηματολόγιο ΑΕ.

Σε συνέχεια της παρέμβασης του τον περασμένο Αύγουστο, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης επισκέφθηκε εκ νέου τον Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κύριο Δημήτρη Οικονόμου ζητώντας πιεστικά να δοθεί λύση στο ζήτημα του τόπου συνεδριάσεων των επιτροπών ενστάσεων για το κτηματολόγιο.

Ο Βουλευτής Πέλλας εξέθεσε για ακόμη μια φορά το ζήτημα στον Υφυπουργό ζητώντας του να αλλάξει η απόφαση για τη διενέργεια των επιτροπών στη Θεσσαλονίκη και να οριστούν νέες επιτροπές στις κατά τόπους περιοχές. Ειδικότερα, ζήτησε οι ενστάσεις του Δήμου Έδεσσας να εξεταστούν στην πόλη της Έδεσσας και αντίστοιχα οι ενστάσεις του Δήμου Αλμωπίας να εξεταστούν στην πόλη της Αριδαίας.

Από την πλευρά του ο κύριος Οικονόμου αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα των πολιτών του Νομού Πέλλας, τόνισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση καθώς θα πρέπει να βρεθεί η τεχνική φόρμουλα ώστε να αλλάξει ο τόπος της εξέτασης των ενστάσεων. Τόνισε δε, ότι η απόφαση της ανάδοχου εταιρείας για διενέργεια των επιτροπών στη Θεσσαλονίκη κινείται μέσα στα πλαίσια της σύμβασης που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη.

Από την πλευρά του ο κύριος Σταμενίτης ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι θα συνεχίσει τις επαφές και τις ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα και να δοθεί τέλος στην τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων, καθώς 16.000 ενστάσεις που αφορούν τον Νομό Πέλλας, και ιδιαίτερα τις περιοχές της Έδεσσας και της Αριδαίας θα διεκπεραιωθούν στον Νομό Θεσσαλονίκης. Το γεγονός αυτό πέραν της μεγάλης ταλαιπωρίας συνεπάγεται και την αύξηση του κόστους κάθε ένστασης.