«Εμπόδιο για την ανάπτυξη και τις νέες δουλειές το ογκώδες, γραφειοκρατικό, πελατειακό κράτος».

Στα πλαίσια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής για τη ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στο Επιτελικό Κράτος τοποθετήθηκε τη Δευτέρα (05-08-2019) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στην αναγκαιότητα της ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου, καθώς, όπως τόνισε, αποτελεί μια μεταρρυθμιστική τομή, πάνω στην οποία θα βασιστεί η λειτουργία της κυβέρνησης και της κρατικής διοίκησης και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μεγαλύτερου ίσως προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας κατά τη μεγαλύτερη περίοδο της μεταπολίτευσης, αυτό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και του κρατικού μηχανισμού, το οποίο με τη σειρά του δημιούργησε πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τη χώρα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής: «Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι αυτό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και του κρατικού μηχανισμού. Η διαπίστωση ότι η κρατική διοίκηση λειτουργεί με έναν αρκετά προβληματικό τρόπο και ότι είναι απαραίτητη η αναμόρφωση της, δεν είναι σημερινή. Ειδικότερα, στα χρόνια της κρίσης, η αντίληψη αυτή διογκώθηκε και αποτέλεσε ένα από τα βασικά σημεία κριτικής των πολιτών προς το πολιτικό προσωπικό και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του. Μάλιστα, η προβληματική λειτουργία και η αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού διαδραμάτισε ίσως τον πιο καθοριστικό ρόλο στην απαξίωση των θεσμών, της πολιτικής και αυτού που ονομάζουμε κράτος. Ευνόησε τις δυνάμεις του λαϊκισμού και των εύκολων λύσεων και έδωσε χώρο σε πολιτικούς σχηματισμούς που εκμεταλλεύτηκαν την αντίδραση των πολιτών, σε μια, ομολογουμένως, δυσκίνητη και αγκυλωμένη δημόσια διοίκηση».

Απατώντας στις αντιπολιτευτικές φωνές ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Ακούσαμε και τις φωνές της αντιπολίτευσης για δήθεν υπερ-συγκεντρωτισμό και αποψίλωση αρμοδιοτήτων, όμως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά. Οι ιδεοληψίες και οι παρωχημένες αντιλήψεις είναι καιρός να σταματήσουν να αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας. Εμείς προχωράμε, νομοθετούμε με το βλέμμα στο αύριο, χτίζουμε μια χώρα σύγχρονη, για εμάς, για τα παιδιά μας και το μέλλον τους».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Διονύσης Σταμενίτης διατύπωσε την άποψη ότι: «Ο δρόμος που οδηγεί στην πρόοδο και στην ευημερία της χώρας μας περνάει από το μονοπάτι του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των κυβερνητικών οργάνων και της δημόσιας διοίκησης. Αυτό στοχεύουμε με το παρόν σχέδιο νόμου».